Kategorier

Taggar

Arkiv

Fredrik kör Folkrace för barncancerfonden i Tomelilla

Flerfaldiga Svenska mästaren, Fredrik Tiger från Kalix i Norrbotten är nästa stjärnförare som gästar Svampabanan och de populära eventen Kvällsfestival Folkrace.

Flerfaldiga Svenska mästaren, Fredrik Tiger från Kalix i Norrbotten är nästa stjärnförare som gästar Svampabanan och de populära eventen Kvällsfestival Folkrace.

-          Vi är oerhört glada att Fredrik kunde ställa upp med så kort varsel och komma ner till Tomelilla och köra Folkrace för barncancerfonden nu på lördag den 16:e. Andreas Bakkerud, Norge, skulle varit här, men fick tyvärr förhinder, och när vi ringde Fredrik så tacka han ja direkt.  Det är 3:e året som vi arrangerar en tävling där intäkterna går direkt till Barncancerfonden, berättar Kent Sjöstrand, initiativtagare till Kvällsfestivalerna och Barncancerfonds tävlingarna.

Fredrik Tiger från Kalix i Norrbotten är en av Sveriges mest meriterade Rallycross förare i den nationella klassen Super Nationell. En klass där man tävlar med bakhjulsdrivna bilar på mellan 350-450 hk. Fredrik har tagit inte mindre än 3 st SM guld i Rallycross och 2 st SM Guld i Isracing, klass långnabb. Samma bil som han kört med i Rallycrossen, men med däck som har ca 3cm långa och sylvassa dubb. Fredrik som till säsongen 2014 bytt klass till VM klassen Supercar, 4wd med ca 550 hk, och tävlar i den Svenska SM Serien i Rallycross RallyX.

Tävlingen i Tomelilla är en Folkrace tävling med betydligt motor svagare bilar och bilen Fredrik kommer att köra är dessutom framhjulsdriven.

-          Det skall bli riktigt skoj att få komma ner till Tomelilla och köra Folkrace för Barncancerfonden. När klubben ringde behövde jag inte lång betänketid, tävlingen är ju för att samla in pengar till Barncancerfonden, och kan jag bidra på något vis gör jag gärna de. Dessutom har jag en liten lucka i mitt eget tävlande så de passade fint för mig. Jag gillar Tomelilla och Svampabanan, där jag vunnit i Rallycross SM, men nu är det en ny slinga med en framhjulsdriven bil, något jag aldrig kört innan. Men, det skall bli jätteroligt, säger den entusiastiska norrbottningen Fredrik Tiger.

Tävlingarna på Svampabanan på lördag startar kl. 13 och beräknas vara färdig runt 16 tiden.

På dagen innan tävlingen erbjuds allmänheten att få åka med runt Svampabanan för en billig peng som går oavkortat till Barncancerfonden.

Kent Sjöstrand nås på mobiltelefon: 070 -312 41 60

Fredrik Tiger nås på mobiltelefon: 070-692 92 47