Kategorier

Taggar

Arkiv

Racerapport Morjärv 21-22-15

Omgång 1: Halvdålig start, Niklas jobbade på allt han orkade men snöröken gjorde att det var svårt att åka upp sig. Med lite flyt så jobbade han upp sig till en 3e plats (2a i SM).

Racerapport IS SM Morjärv 21-22/3-15

Omgång 1:
Halvdålig start, Niklas jobbade på allt han orkade men snöröken gjorde att det var svårt att åka upp sig. Med lite flyt så jobbade han upp sig till en 3e plats (2a i SM).

Omgång2:
Återigen en knackig start då motorn inte riktigt orkar iväg, Niklas jobbar på men snöröken i kombination med sol gjorde det omöjligt att avancera och på 4e varvet så rödflaggades det pga av en olycka, tyvärr med 2st riktigt demolerade bilar. Lider med dom drabbade på alla plan.
Resultatet blev en 4e plats (3a i SM).

Omgång 3:
Fick Niklas på en bättre start och var 4a ut, han jobbade upp sig och var upp i ledning och vi fick se isracing på hög nivå, Andreas och Niklas bytte plats flera gånger men vid en varvning var det gul flagg och Andreas han förbi men inte Niklas som fick läggas sig bakom och tappade då kontakten med Andreas. När det återstår 500m till mål exploderar knuten på mellanaxeln och Niklas fick bryta.
Surt sa räven då vi ledat SM om det inte hade hänt men flera av bilarna har haft problem i helgen.

Omgång 4:
Efter attackmekande så fick vi precis fixa bilen till start.

Seg start igen och Niklas var 5a ut, efter flera snygga omkörningar var han upp på en 2a plats och närmade sig Andreas snabbt. Niklas jagade allt han orkade men räckte inte ända fram. Vi slutade på en fin 2a plats och nu är det avgörande i Kalix till helgen.

Summering:
Vi har inte varit nöjd med va motorn presterat och vi såg att Niklas var snabbare i kurvorna men tappade otroligt mycket på rakorna, alldeles för mycket!!
När vi ikväll kom tillbaka i garaget och plockade bort allt så vi kom åt så kunde vi konstatera att motorn endast gått på 7CYLINDRAR hela helgen, det gör mig grymt imponerad va Niklas åstadkommit i helgen. Problemet är fixat och nu ska dom få åka till helgen.

Grattis Anderas  och Lars Englund till en otroligt fina körningar i helgen, det är trippelt KALIX MK i topp !!