• Äntligen!!!

  5a i finalen, Äntligen en tävling utan större tekniska bekymmer

  5a i Finalen!! Äntligen har vi fått köra en hel tävling utan större tekniska problem, kvalen hade vi lite mer att önska, har problem med starterna då bilen lätt går i källaren. I semin fick jag på en bra start och tog alternativt spåret direkt. Jagade ikapp och hade rygg på Fären hela semin, kände farten fanns där men en liten miss över hoppet gjorde att jag kom ut just efter han när han tog alternativet.

  Yeees vi var nu i final.

  Bra start i finalen men fegade lite o gick in bakom Hedström, Walfridsson o Kevin, Fären satsade på ytter o rundade alla utom Hedström och Walfridsson, jag hade bra häng på Kevin och vi båda tar alternativet, känner att jag fortfarande har bra häng.

  Vi båda laddar hårt in mot hoppet och vi båda får kast o landar snett. Jag landade riktigt snett o lyckad precis missa betongmuren men där for en topp placering, efter det kämpa jag på allt jag orkade men var för långt efter. Ändå nöjd då jag dubblade antalet varv bilen fungerat hela säsongen på endast en tävling, bristen på körträning lyser genom.

  Tusen tack till alla som hjälpt och stöttat under säsongen 💗💗💗💗

   

  5th in the finals !! Finally, we have run a great race without any major technical problems, in qualifying we had more to desired, having trouble whit starts when the car is easy stops. In the semifinal I got a good start and took the joker lap immediately. I felt the pace was there but a slight missake on the jump i loose some time, when Erik Fären came out from the joker i was just behind. 


  Yeees we were now in the final.

  I did a good start in the finals and went in behind Hedstrom, Walfridsson o Kevin, Fären try on the outside and rounded nearly all. I had good hang on Kevin and we both take the joker, I still had a good pace but I landed really wrong on the jump and manage just to missed the concrete wall. I gave it all to the end but i was too far behind. 
  Still happy when I doubled the number of laps the car worked the whole season on a single race.
  Lack of driving practice shines through. 
  Thanks to all who helped and supported during the season

 • Omgång 1: Halvdålig start, Niklas jobbade på allt han orkade men snöröken gjorde att det var svårt att åka upp sig. Med lite flyt så jobbade han upp sig till en 3e plats (2a i SM).

  Racerapport IS SM Morjärv 21-22/3-15

  Omgång 1:
  Halvdålig start, Niklas jobbade på allt han orkade men snöröken gjorde att det var svårt att åka upp sig. Med lite flyt så jobbade han upp sig till en 3e plats (2a i SM).

  Omgång2:
  Återigen en knackig start då motorn inte riktigt orkar iväg, Niklas jobbar på men snöröken i kombination med sol gjorde det omöjligt att avancera och på 4e varvet så rödflaggades det pga av en olycka, tyvärr med 2st riktigt demolerade bilar. Lider med dom drabbade på alla plan.
  Resultatet blev en 4e plats (3a i SM).

  Omgång 3:
  Fick Niklas på en bättre start och var 4a ut, han jobbade upp sig och var upp i ledning och vi fick se isracing på hög nivå, Andreas och Niklas bytte plats flera gånger men vid en varvning var det gul flagg och Andreas han förbi men inte Niklas som fick läggas sig bakom och tappade då kontakten med Andreas. När det återstår 500m till mål exploderar knuten på mellanaxeln och Niklas fick bryta.
  Surt sa räven då vi ledat SM om det inte hade hänt men flera av bilarna har haft problem i helgen.

  Omgång 4:
  Efter attackmekande så fick vi precis fixa bilen till start.

  Seg start igen och Niklas var 5a ut, efter flera snygga omkörningar var han upp på en 2a plats och närmade sig Andreas snabbt. Niklas jagade allt han orkade men räckte inte ända fram. Vi slutade på en fin 2a plats och nu är det avgörande i Kalix till helgen.

  Summering:
  Vi har inte varit nöjd med va motorn presterat och vi såg att Niklas var snabbare i kurvorna men tappade otroligt mycket på rakorna, alldeles för mycket!!
  När vi ikväll kom tillbaka i garaget och plockade bort allt så vi kom åt så kunde vi konstatera att motorn endast gått på 7CYLINDRAR hela helgen, det gör mig grymt imponerad va Niklas åstadkommit i helgen. Problemet är fixat och nu ska dom få åka till helgen.

  Grattis Anderas  och Lars Englund till en otroligt fina körningar i helgen, det är trippelt KALIX MK i topp !!

 • Stort Grattis till SM guldet Niklas från dina mekaniker & Team Tiger RX

  niklas-bmw.jpg

  Som redan klar Mästare ville Niklas visa på hemmaplan vad han går för, det fick han inte då bilen direkt på starten börjar misstända och under hela tävlingen blev de bara värre. För att inte äventyra motorn så slog han av på takten och avslutade på en 3e plats i sista tävlingen men som NYKORAD SVENSK MÄSTARE I LÅNGNABB.

 • Niklas o Teamet kom laddade till tänder för racet i Kalix, tråkigt nog så hade det varma vädret gjort att det fanns dåligt med snökarmar, de gjorde att för att få tillstånd att köra tävlingen så skulle publiken var min 100m från banan.

  Tråkigt nog var de bara gilla läget men den riktiga känslan är svår att få när man får stå så lågt ifrån.

  Även depån fick flyttar pga vatten, nog om de nu till tävlingen.

  De varma vädret hade gjort isen mjuk och de visste vi skulle bli bekymmer för våra breda bakhjul, de bildades otroligt med modd på banan och Niklas skulle få bekymmer med att bilen ”flyter”.

  En bra start av Niklas men bilen bara slirar hela startrakan, trots de går Niklas upp i ledning och kämpar på allt som går. Niklas åker för fullt men blir passerar av finske Jari Pääkölä som körde otroligt fint, Niklas laddar allt han kan men Jari drar ifrån honom och vinner tävlingen.

  Men nu var det så att Niklas tog 3 poäng mer än Sören och det innebär att han numera kan titulera sig som Svensk Mästare I Långnabb Yiiiiippppiiii!!!!!

 • Gör Niklas än bättre start, fastnar bakom Anders Nymans snabba MG metro ett ½ varv men på start/målrakan tar han sig förbi och rycker iväg direkt i en betryggande ledning.

  Mot slutet av racet så närmade sig Sören och passerar men Niklas svarar med en grym omkörning på ytterspår och kan hålla Sören efter sig och vinna. Yeeees!!!!

  Otrolig körning från Niklas hela helgen och en bra ledning i SM tabellen så siktar vi på att ta hem IS-SM guldet på hemmaplan i Kalix.

 • Niklas får på en hyfsad start och är 4a mot första böj, sen gör han en grym laddning och passerar alla på ytterspår, går upp i ledning och utökar avståndet hela racet.

  Reparationen av diffen blev lyckad och Niklas kunde vinna ohotat med ett ½ varv till godo. Det kändes riktigt bra inför race 2, Sören fastande i ledet och slutade på en 5e plats och Niklas gör ett ryck i SM tabellen.

 • Kom Niklas inte iväg ordentligt i starten men åker upp sig o stressar Sören ordentligt i några varv, sen börjar bilen flyta omkring på isen och understyra, Niklas kämpar på och håller 2a platsen men vi misstänker något är fel på bilen.

  Niklas slutar på en 2a plats och är nu i delad ledning med Sören.

  Efter racet kollar vi upp diffen, de visar sig ha rasat totalt (bild).

  Där hade vi svaret till att bilen slutade fungera på isen, nu var det till att fixa så bilen fungerar till dag 2. Niklas ringer några samtal och Tommy Lundkvist (stort tack till Tommy) har en diff liggandes som vi får låna. En snabb sväng till Kalix och några timmar skruvande så var bilen i toppskick igen och vi laddade till 1000.

 • Vi kom till IS SM men ny motor BMW V8 och ny fjädring i Niklas BMW GTR. Vi hade inga större förväntningar men jag kände på mig att det skulle gå bra

  Niklas tar spets ut på första varvet och utökar ledningen till en början av racet, det känns tryggt och Niklas kör städat och vi börjar vädra en seger i första racet!! Vi hade valt breda däck till årets säsong och det visade sig att när de blir moddigt så börjar bilen ”flyta” på isen. De var precis vad som hände och Sören tog in ordentligt de sista varven 2 varven. Niklas kör städat men får ett kast ut på målrakan och Sören kommer upp jämsides, Niklas hittar fästet igen och lyckas få ner effekten och vinna med 20cm. Snacka om att vi hade hjärtat i halsgropen.

  Väl framme vid prisutdelningen så verkade Niklas närmast chockad att han vunnit första tävlingen!!